Gratis Recept » Daim Delight: En Chokladälskares Dröm – En Ljuvlig och Krämig Daim Efterrätt med en Knäckig Twist!

Daim Delight: En Chokladälskares Dröm – En Ljuvlig och Krämig Daim Efterrätt med en Knäckig Twist!

Daim Delight: En Chokladälskares Dröm – En Ljuvlig och Krämig Daim Efterrätt med en Knäckig Twist!

Ingredienser:

– 200 g Daim-choklad
– 400 ml vispgrädde
– 200 g cream cheese
– 100 g smör
– 200 g digestivekex
– 100 g hackade mandlar
– 4 msk strösocker
– 1 tsk vaniljextrakt
– En nypa salt

Steg 1: Förberedelse

Börja med att smula digestivekexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Se till att de blir fint krossade, utan stora bitar. Hacka även mandlarna grovt och ställ åt sidan.

Steg 2: Smält Daim-chokladen

Ta fram en kastrull och fyll den med vatten. Placera en värmetålig skål ovanpå kastrullen så att den inte nuddar vattnet. Bryt Daim-chokladen i mindre bitar och lägg dem i skålen. Värm upp vattnet på medelhög värme och låt chokladen smälta försiktigt under omrörning. När chokladen är helt smält, ta bort skålen från värmen och låt den svalna något.

Steg 3: Blanda grädde och cream cheese

I en separat skål, vispa grädden tills den blir fast och fluffig. I en annan skål, blanda cream cheese, smör, strösocker, vaniljextrakt och en nypa salt. Använd en elvisp för att få en jämn och krämig konsistens. Tillsätt den smälta Daim-chokladen i cream cheese-blandningen och blanda väl.

Steg 4: Skapa knäckig bas

Ta fram en rund form med löstagbar kant och täck botten med ett lager av de krossade digestivekexen. Pressa kexen lätt för att skapa en fast bas. Strö sedan de hackade mandlarna över kexlagret och tryck försiktigt ner dem.

Steg 5: Lägg till krämig Daim-fyllning

Häll hälften av Daim-cream cheese-blandningen över den knäckiga basen och jämna ut ytan med en spatel. Lägg sedan resten av blandningen över och jämna ut den till en jämn yta.

Steg 6: Kylning och servering

Ställ formen i kylen och låt Daim Delight stelna i minst 4 timmar, eller ännu bättre över natten. När efterrätten har stelnat, ta ut den från kylen och lossa försiktigt kanten på formen. Dekorera Daim Delight med några extra hackade mandlar och eventuellt några smulor av Daim-choklad.

Serveringstips:

Daim Delight är en rik och mättande efterrätt, så det kan vara trevligt att servera den i mindre portioner. Skär den i fyrkanter eller använd en rund utstickare för att skapa vackra portioner. Servera Daim Delight med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass för att balansera den söta och krämiga smaken.

Slutsats

Daim Delight är verkligen en chokladälskares dröm! Med sin kombination av knäckig bas, krämig Daim-fyllning och dekadenta smaker kommer denna efterrätt att imponera på alla chokladälskare. Så varför inte ge dig själv och dina nära och kära en ljuvlig och krämig Daim-upplevelse med en twist av knäck?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *