Gratis Recept » Dulce de Leche Dream: En himmelsk efterrätt i glas som tar dina smaklökar på en magisk resa!

Dulce de Leche Dream: En himmelsk efterrätt i glas som tar dina smaklökar på en magisk resa!

Dulce de Leche Dream: En himmelsk efterrätt i glas som tar dina smaklökar på en magisk resa!

Introduktion

Dulce de Leche Dream är en himmelsk efterrätt i glas som tar dina smaklökar på en magisk resa. Denna läckra dessert kombinerar den krämiga sötman från dulce de leche med en krispig kexbotten och en fluffig gräddtopping. Det är en perfekt avslutning på vilken måltid som helst och kommer garanterat att imponera på dina gäster. Följ detta detaljerade recept för att skapa din alldeles egna Dulce de Leche Dream.

Ingredienser

För att göra Dulce de Leche Dream behöver du följande ingredienser:

– 200 gram digestivekex
– 100 gram smör, smält
– 400 gram dulce de leche
– 500 ml vispgrädde
– 2 teskedar vaniljextrakt
– Chokladsås (valfritt)
– Hackade nötter (valfritt)

Steg 1: Kexbotten

Börja med att krossa digestivekexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Du vill ha små smulor, men undvik att överbearbeta dem så att de blir för finfördelade.

Häll de krossade kexen i en skål och tillsätt det smälta smöret. Blanda väl tills smöret har jämnt fördelats bland kexsmulorna.

Fördela kexblandningen jämnt i botten av glas eller portionsformar. Tryck försiktigt ner blandningen med baksidan av en sked för att skapa en jämn och kompakt botten.

Ställ glasen i kylen för att stelna medan du förbereder resten av desserten.

Steg 2: Dulce de Leche-fyllning

Ta ut glasen från kylen och fördela dulce de leche över kexbotten. Använd en sked eller spritspåse för att göra det enklare att fördela jämnt.

Om du inte har färdig dulce de leche kan du göra det själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ca 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden och låt den svalna helt innan du öppnar den.

Steg 3: Gräddtopping

I en stor skål, vispa grädden tills den blir tjock och fluffig. Tillsätt vaniljextrakt och fortsätt vispa tills grädden når mjuka toppar.

Fördela gräddtoppingen över dulce de leche-fyllningen i glasen. Du kan använda en sked eller en spritspåse för att skapa vackra mönster eller toppar.

Steg 4: Dekorera och servera

Om du vill kan du dekorera Dulce de Leche Dream med chokladsås och hackade nötter. Strö chokladsås över gräddtoppingen och strö sedan de hackade nötterna över.

Ställ glasen i kylen i minst 2 timmar för att låta efterrätten sätta sig och smakerna att blanda sig.

När du är redo att servera, ta ut glasen från kylen och njut av den himmelska smaken av Dulce de Leche Dream. Servera gärna med en kopp kaffe eller te för att komplettera den söta smaken.

Slutsats

Dulce de Leche Dream är verkligen en magisk resa för dina smaklökar. Den kombinerar den krämiga sötman från dulce de leche med en krispig kexbotten och en fluffig gräddtopping. Med detta detaljerade recept kan du enkelt skapa denna himmelska efterrätt i glas och imponera på dina gäster. Så varför inte ge dig själv och dina smaklökar en riktig treat och prova Dulce de Leche Dream idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *