Gratis Recept » Magisk Mums: Catarina Königs Hemliga Recept på Himmelsk Efterrätt

Magisk Mums: Catarina Königs Hemliga Recept på Himmelsk Efterrätt

Magisk Mums: Catarina Königs Hemliga Recept på Himmelsk Efterrätt

Introduktion

Välkommen till en värld av kulinarisk magi! Vi presenterar nu ett hemligt recept från ingen mindre än Catarina König, Sveriges Mästerkock 2016. Denna himmelska efterrätt, som vi kallar ”Magisk Mums”, kommer att förtrolla dina smaklökar och lämna dig längtande efter mer.

Ingredienser

För att skapa denna magiska mums behöver du följande ingredienser:

– 200 gram mörk choklad
– 100 gram smör
– 4 ägg
– 200 gram socker
– 1 tesked vaniljextrakt
– 100 gram vetemjöl
– En nypa salt
– 100 gram hallon
– Florsocker för garnering

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 175 grader. Smörj en bakform med lite smör och strö över lite mjöl. Detta kommer att förhindra att kakan fastnar i formen.

Tillagning

Börja med att smälta chokladen och smöret tillsammans i en kastrull på låg värme. Rör om kontinuerligt för att säkerställa att chokladen inte bränns. När allt är smält, ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.

Under tiden, vispa äggen och sockret tillsammans i en separat skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt sedan vaniljextraktet och fortsätt vispa.

När chokladblandningen har svalnat, häll den försiktigt i ägg- och sockerblandningen. Rör om tills allt är väl blandat.

Sikta nu mjölet och saltet i en separat skål. Tillsätt detta till choklad- och äggblandningen, lite i taget, medan du fortsätter att röra om. Se till att allt blandas väl så att det inte finns några klumpar.

Häll nu smeten i den förberedda bakformen. Sprid ut hallonen jämnt över smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren.

Servering

Låt kakan svalna helt innan du skär den. Strö över lite florsocker precis innan servering för en extra touch av sötma och elegans. Servera denna himmelska efterrätt med en kopp kaffe eller en kula vaniljglass för en riktigt magisk upplevelse.

Slutord

Detta hemliga recept från Catarina König är verkligen en himmelsk efterrätt som kommer att förtrolla alla som smakar den. Den perfekta balansen mellan den rika chokladen och de syrliga hallonen gör denna kaka till en riktig vinnare. Så varför inte prova detta recept nästa gång du vill imponera på dina gäster? Vi lovar att de kommer att bli lika betagna som vi är. Lycka till och njut av din Magiska Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *