Gratis Recept » Pajparadiset: Utforska den himmelska smaken av vår ljuvliga och detaljerade recept på den ultimata efterrätten

Pajparadiset: Utforska den himmelska smaken av vår ljuvliga och detaljerade recept på den ultimata efterrätten

Pajparadiset: Utforska den himmelska smaken av vår ljuvliga och detaljerade recept på den ultimata efterrätten

Pajparadiset: Utforska den himmelska smaken av vår ljuvliga och detaljerade recept på den ultimata efterrätten

Ingredienser:

– 250 g vetemjöl
– 125 g smör
– 1 msk socker
– 1 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– 500 g färska bär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar)
– 100 g socker
– 2 msk maizena
– 1 tsk citronsaft
– Vispad grädde eller vaniljsås (till servering)

Steg 1: Gör pajdegen

Börja med att göra pajdegen. I en stor skål, blanda vetemjöl och socker. Skär smöret i små bitar och tillsätt det till mjölblandningen. Använd fingertopparna för att nypa ihop smöret och mjölet tills det blir smuligt.

I en separat skål, vispa ägget och vaniljextraktet tills det är väl blandat. Häll äggsmeten i mjölblandningen och blanda tills degen håller ihop. Om degen är för torr, tillsätt lite kallt vatten, en matsked i taget, tills degen blir lätt att hantera.

Forma degen till en boll och täck den med plastfolie. Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

Steg 2: Förbered fyllningen

Under tiden som pajdegen vilar, förbered fyllningen. Tvätta och rensa bären noggrant. Om du använder större bär, som jordgubbar, skär dem i mindre bitar.

I en stor skål, blanda bären med socker, maizena och citronsaft. Se till att bären är väl täckta med socker och maizena för att få en krämig och saftig fyllning.

Steg 3: Gör pajen

Ta ut pajdegen från kylskåpet och dela den i två delar – en något större del för botten och en mindre del för locket. Rulla ut den större delen av degen på en lätt mjölad yta tills den är cirka 3-5 mm tjock.

Smörj en pajform med smör och lägg den utrullade degen i formen. Tryck försiktigt degen mot kanterna och se till att den täcker hela formens botten.

Häll bärfyllningen i pajformen och fördela den jämnt över botten.

Rulla ut den mindre delen av degen och skär den i tunna remsor eller använd ett pajnät för att täcka bärfyllningen. Placera remsorna eller nätet över bären och tryck försiktigt ner kanterna för att fästa dem vid pajdegen.

Steg 4: Grädda och servera

Förvärm ugnen till 200°C. Placera pajformen i ugnen och grädda i cirka 30-35 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och bubblig.

Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar den. Servera pajen varm eller kall, med en generös klick vispad grädde eller vaniljsås på toppen.

Njut av den himmelska smaken av vår ljuvliga och detaljerade recept på den ultimata efterrätten – pajparadiset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *