Gratis Recept » Söt Magi: En Resa till Smakens Värld med Kondenserad Mjölk Efterrätt

Söt Magi: En Resa till Smakens Värld med Kondenserad Mjölk Efterrätt

Söt Magi: En Resa till Smakens Värld med Kondenserad Mjölk Efterrätt

Inledning

Välkommen till en resa till smakens värld med kondenserad mjölk efterrätt. Kondenserad mjölk är en underbar ingrediens som kan förvandla en enkel dessert till en söt magi. Den rika och krämiga konsistensen, kombinerat med dess söta smak, gör den till en perfekt bas för olika typer av desserter. Låt oss nu dyka in i ett recept som kommer att ta din dessertupplevelse till nästa nivå.

Ingredienser

För att skapa denna söta magi behöver du följande ingredienser:

  • 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gram)
  • 200 gram kex (t.ex. Digestive eller Mariekex)
  • 100 gram smält smör
  • 3 äggulor
  • 1 citron (saft och skal)
  • 3 äggvitor
  • 200 gram socker

Förberedelser

Börja med att smula kexen och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten på en pajform och ställ in i kylen så att den får stelna.

Under tiden kan du förbereda fyllningen. Blanda kondenserad mjölk, äggulor och citronsaft samt skal i en skål. Vispa tills det blir en jämn smet.

Tillagning

Häll fyllningen över kexbotten och grädda i ugnen på 180 grader i cirka 20 minuter. Under tiden kan du förbereda marängen. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.

När pajen har gräddats klart tar du ut den ur ugnen och sprider ut marängen över fyllningen. Sätt tillbaka pajen i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills marängen har fått en gyllene färg.

Servering

Låt pajen svalna innan du serverar den. Den är perfekt att servera som den är, eller med en klick grädde eller glass på toppen.

Slutsats

Denna kondenserade mjölk efterrätt är en söt magi som kommer att föra dig på en resa till smakens värld. Den krämiga fyllningen, den knapriga kexbotten och den fluffiga marängen skapar en perfekt harmoni av smaker och texturer. Det är en dessert som är lika lätt att göra som den är läcker att äta. Så varför inte bjuda in dina nära och kära på en smakresa de sent kommer att glömma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *