Gratis Recept » Stjärnglans och Champagne: En Nyårsdessert med Glitter och Glamour

Stjärnglans och Champagne: En Nyårsdessert med Glitter och Glamour

Stjärnglans och Champagne: En Nyårsdessert med Glitter och Glamour

Inledning

När klockan slår tolv och det nya året välkomnas, är det dags att fira med stil. Vad kan vara mer passande än en dessert som glittrar lika mycket som stjärnorna på nyårshimlen? Här är ett recept på ”Stjärnglans och Champagne” – en nyårsdessert med glitter och glamour.

Ingredienser

För att skapa denna glittrande dessert behöver du följande ingredienser:

– 1 flaska champagne eller mousserande vin
– 200 g mörk choklad
– 3 ägg
– 3 dl grädde
– 1 dl socker
– 1 paket gelatinblad
– Ätligt glitter (guld eller silver)
– Stjärnformade dekorationer (valfritt)

Förberedelser

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Medan gelatinbladen blötläggs, häll upp ett glas champagne och låt det stå och bli rumstempererat.

Champagnemousse

För att skapa champagnemoussen, börja med att värma upp cirka 1 dl av champagnen i en kastrull. När den är varm, men inte kokande, tillsätt de utdragna gelatinbladen och rör om tills de är helt upplösta. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av champagnen.

I en annan skål, vispa grädden tills den är fluffig men inte för hård. Tillsätt sedan sockret och fortsätt vispa tills det är väl blandat. Försiktigt vänd ner champagnemixen i grädden och rör om tills allt är väl blandat.

Häll moussen i individuella glas eller en stor skål och ställ in i kylskåpet för att stelna, minst 4 timmar men helst över natten.

Chokladstjärnor

Medan moussen stelnar, smält den mörka chokladen över ett vattenbad. När chokladen är smält, häll den i en spritspåse och spritsa ut stjärnformade figurer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylskåpet.

Servering

När det är dags att servera, ta ut moussen och chokladstjärnorna från kylskåpet. Placera en chokladstjärna på toppen av varje mousse och strö över det ätbara glittret för att skapa en glittrande effekt.

Slutord

Denna ”Stjärnglans och Champagne” dessert är inte bara en fest för ögat, utan också en smakupplevelse utöver det vanliga. Den söta moussen balanseras perfekt av den bittra mörka chokladen, och champagnen ger en lyxig touch som passar perfekt för nyårsfirandet. Glittret och de stjärnformade dekorationerna ger dessutom desserten en extra touch av glamour och festlighet.

Så varför inte välkomna det nya året med en dessert som verkligen glittrar? Med denna ”Stjärnglans och Champagne” dessert kommer du garanterat att imponera på dina gäster och starta det nya året med stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *