Gratis Recept » Tropisk förtrollning: En detaljerad guide till en ljuvlig ananasdessert

Tropisk förtrollning: En detaljerad guide till en ljuvlig ananasdessert

Tropisk förtrollning: En detaljerad guide till en ljuvlig ananasdessert

Introduktion

Välkommen till en detaljerad guide till en ljuvlig ananasdessert som vi kallar ”Tropisk förtrollning”. Denna dessert är den perfekta avslutningen på en sommarmiddag eller en festlig tillställning. Den kombinerar den söta, saftiga smaken av ananas med en lätt och fluffig kaka för att skapa en dessert som är både uppfriskande och tillfredsställande.

Ingredienser

För att göra denna tropiska förtrollning behöver du följande ingredienser:

– 1 stor mogen ananas
– 200g socker
– 200g mjöl
– 4 stora ägg
– 1 tsk bakpulver
– 1 nypa salt
– 100g smör
– 1 tsk vaniljextrakt
– 50g brun farin
– 1 dl mörk rom (valfritt)

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader. Smörj en rund bakform (ca 24 cm i diameter) med lite smör och strö över lite mjöl för att förhindra att kakan fastnar.

Skala ananasen och skär den i tunna skivor. Om du vill kan du ta bort kärnan i mitten med hjälp av ett äppleutkärnare eller en liten kakform. Lägg åt sidan.

Tillagning av kakan

I en stor skål, vispa samman smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt och rör om tills allt är väl kombinerat.

Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel. Arrangera ananasskivorna ovanpå smeten. Du kan lägga dem i ett cirkulärt mönster för att skapa en vacker presentation.

Grädda kakan

Grädda kakan i den förvärmda ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills en provsticka kommer ut ren när du sticker den i mitten av kakan. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i ca 10 minuter.

Tillagning av karamellsåsen

Under tiden kakan svalnar, gör karamellsåsen. I en liten kastrull, kombinera brun farin och resterande smör. Värm över medelvärme tills sockret har smält och blandningen börjar bubbla. Ta bort från värmen och rör i romen om du använder det.

Servering

När kakan har svalnat, vänd försiktigt på den på ett serveringsfat så att ananasskivorna är på toppen. Häll över karamellsåsen och servera.

Denna tropiska förtrollning är en ljuvlig ananasdessert som kommer att förtrolla dina gäster med sin söta, saftiga smak och vackra presentation. Den är perfekt för sommarmiddagar, fester eller bara för att njuta av en bit av tropikerna hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *