Gratis Recept » Kryddig och Knäckig ChopChop – En Smakexplosion i Varje Tugga!

Kryddig och Knäckig ChopChop – En Smakexplosion i Varje Tugga!

Kryddig och Knäckig ChopChop - En Smakexplosion i Varje Tugga!

Kryddig och Knäckig ChopChop – En Smakexplosion i Varje Tugga!

ChopChop är en läcker och kryddig asiatisk rätt som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje! Denna rätt är fullpackad med olika smaker och texturer, vilket gör den till en riktig smakexplosion i varje tugga. Den knäckiga ytan på ChopChop ger en härlig kontrast till de saftiga och kryddiga ingredienserna. Här är ett detaljerat recept på hur du kan skapa denna fantastiska rätt hemma.

Ingredienser:

– 500 gram kycklingfilé
– 1 röd paprika
– 1 grön paprika
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 tsk ingefära, riven
– 2 msk sojasås
– 1 msk fisksås
– 1 msk sesamolja
– 1 msk honung
– 1 tsk chiliflakes (justera mängden efter önskad hetta)
– 1 dl vetemjöl
– 1 dl maizena
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– 1 tsk svartpeppar
– Neutral olja för stekning

Gör så här:

1. Börja med att förbereda kycklingen. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg dem i en skål. Tillsätt sojasås, fisksås, sesamolja, honung, riven ingefära och chiliflakes. Blanda väl så att alla bitar är täckta av marinaden. Låt kycklingen marinera i minst 30 minuter för att få fram de bästa smakerna.

2. Under tiden kan du förbereda grönsakerna. Skär paprikorna och löken i tunna strimlor. Hacka vitlöksklyftorna fint.

3. I en separat skål, blanda vetemjöl, maizena, bakpulver, salt och svartpeppar. Denna blandning kommer att ge ChopChop sin knäckiga yta när den steks.

4. Ta fram en stekpanna och häll i tillräckligt med neutral olja för att täcka botten. Värm upp oljan på medelhög värme.

5. Ta ut kycklingen från marinaden och vänd varje bit i mjölblandningen tills de är helt täckta. Lägg sedan kycklingen försiktigt i den heta oljan och stek tills de är gyllenbruna och genomstekta. Det kan ta cirka 5-7 minuter beroende på storleken på kycklingbitarna. Se till att vända dem regelbundet för att få en jämn färg.

6. När kycklingen är klar, ta ut den från pannan och låt den rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.

7. I samma stekpanna, tillsätt lite mer olja om det behövs och stek löken, paprikorna och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga. Tillsätt sedan den kryddiga marinaden från kycklingen och låt allt koka upp.

8. Lägg tillbaka den stekta kycklingen i pannan och blanda väl så att alla smaker blandas ordentligt. Låt rätten puttra i några minuter för att kycklingen ska absorbera alla goda smaker.

9. Servera din kryddiga och knäckiga ChopChop med ris eller nudlar för en komplett måltid. Garnera gärna med färsk koriander eller sesamfrön för extra smak och textur.

Nu är det dags att njuta av denna smakexplosion i varje tugga! Den kryddiga marinaden, knäckiga ytan på kycklingen och de saftiga grönsakerna kommer att ge dig en upplevelse du sent kommer att glömma. Var inte rädd för att experimentera med olika kryddor och grönsaker för att anpassa rätten efter din egen smak. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *