Gratis Recept » Exotisk smakexplosion: Glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker

Exotisk smakexplosion: Glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker

Exotisk smakexplosion: Glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker

Exotisk smakexplosion: Glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker

Att utforska olika smaker och kulturer är en spännande och berikande upplevelse. Denna glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker är en perfekt rätt för att ge din smakpalett en exotisk resa. Med sina fräscha och krispiga ingredienser kommer denna sallad att bli en favorit på middagsbordet. Följ detta detaljerade recept för att skapa en smakexplosion som kommer att imponera på både familj och vänner.

Ingredienser:

– 200g glasnudlar
– 300g räkor, skalade och avägnade
– 1 röd paprika, tunt skivad
– 1 gurka, tunt skivad
– 1 morot, strimlad
– 1 salladslök, fint skivad
– 1 kruka färsk koriander, hackad
– 1 kruka färsk mynta, hackad
– 1 kruka färsk basilika, hackad
– 1 lime, saften
– 3 msk fisksås
– 2 msk sojasås
– 2 msk sesamolja
– 1 msk honung
– 1 tsk riven färsk ingefära
– 2 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 röd chili, finhackad (valfritt för extra hetta)
– 50g jordnötter, hackade

Instruktioner:

1. Börja med att koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är klara, skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningen och undvika att de klibbar ihop. Låt dem rinna av väl.

2. I en stor skål, blanda ihop fisksås, sojasås, sesamolja, limejuice, honung, ingefära, vitlök och chili (om du vill ha extra hetta). Rör om väl för att kombinera smakerna.

3. Tillsätt de kokta glasnudlarna i skålen och blanda ordentligt så att de täcks av såsen. Låt nudlarna marinera i såsen i cirka 15 minuter för att absorbera smakerna.

4. Under tiden kan du förbereda resten av ingredienserna. Skär paprika, gurka, morot och salladslök i tunna skivor. Hacka koriander, mynta och basilika grovt. Lägg alla grönsaker och örter i en separat skål.

5. Stek räkorna i en stekpanna med lite olja tills de blir rosa och genomstekta. Det tar vanligtvis bara några minuter på varje sida. Se till att inte överkoka räkorna för att undvika att de blir sega.

6. Lägg de stekta räkorna i skålen med grönsaker och örter. Tillsätt även de marinade glasnudlarna och blanda försiktigt så att allt blandas väl.

7. Strö över de hackade jordnötterna för att ge extra textur och crunch till salladen.

8. Servera glasnudelsalladen omedelbart och njut av den exotiska smakexplosionen. Salladen kan ätas som den är eller som en sidorätt till grillat kött eller fisk.

Denna glasnudelsallad med saftiga räkor och asiatiska smaker kommer att ta dina smaklökar på en resa till fjärran östern. Den kombinerar fräscha grönsaker, aromatiska örter och en balanserad sås för att skapa en perfekt balans mellan sött, surt, salt och hett. Varje tugga kommer att vara en explosion av smaker och texturer som kommer att lämna dig begärande mer. Så ge dig själv och dina gäster en kulinarisk upplevelse genom att prova detta recept idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *