Gratis Recept » Krispiga smaker från öst: En detaljerad guide till en färgsprakande glasnudelsallad

Krispiga smaker från öst: En detaljerad guide till en färgsprakande glasnudelsallad

Krispiga smaker från öst: En detaljerad guide till en färgsprakande glasnudelsallad

Inledning

När du är sugen på något fräscht, färgglatt och fullt av smaker, är en glasnudelsallad från öst ett perfekt val. Denna sallad kombinerar krispiga grönsaker, mjuka glasnudlar och en smakrik dressing för att skapa en måltid som är lika tillfredsställande som den är hälsosam.

Ingredienser

För att göra denna glasnudelsallad behöver du följande ingredienser:

– 200 gram glasnudlar
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 1 morot
– 1 gurka
– 4 salladslökar
– 1 kruka färsk koriander
– 1 kruka färsk mynta
– 2 vitlöksklyftor
– 1 röd chili
– Saften från 2 limefrukter
– 3 matskedar fisksås
– 2 matskedar socker
– 1 handfull jordnötter

Förberedelser

Börja med att förbereda grönsakerna. Skölj paprikorna, moroten och gurkan. Skär paprikorna i tunna strimlor, riva moroten och skär gurkan i tunna skivor. Skär salladslöken i tunna ringar. Hacka koriandern och myntan grovt.

Skala och finhacka vitlöken. Skär chilin i tunna skivor (ta bort kärnorna om du vill ha en mindre stark sallad). Blanda vitlök och chili med limesaft, fisksås och socker för att göra dressingen.

Tillagning

Lägg glasnudlarna i en skål och häll över kokande vatten så att de täcks helt. Låt dem stå i ca 5 minuter, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda nudlarna med grönsakerna i en stor skål. Häll över dressingen och blanda väl så att allt blandas ordentligt. Låt salladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering för att låta smakerna utvecklas.

Servering

När du är redo att servera, rör om salladen igen och fördela den på tallrikar. Strö över de hackade jordnötterna och servera direkt.

Denna glasnudelsallad är perfekt som en lätt lunch eller middag, eller som en sidorätt till andra asiatiska rätter. Den är fylld med fräscha smaker och krispiga grönsaker, vilket gör den till en njutning att äta.

Slutsats

Att göra en glasnudelsallad hemma är enkelt och roligt, och resultatet är en hälsosam och smakrik måltid som hela familjen kommer att älska. Följ detta recept för att skapa din egen version av denna klassiska östasiatiska rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *