Gratis Recept » Krämig vit sparrissoppa med en twist av citron och parmesan

Krämig vit sparrissoppa med en twist av citron och parmesan

Krämig vit sparrissoppa med en twist av citron och parmesan

Krämig vit sparrissoppa med en twist av citron och parmesan

Ingredienser:

– 500 g vit sparris
– 1 lök
– 2 vitlöksklyftor
– 2 msk smör
– 4 dl grönsaksbuljong
– 2 dl grädde
– Saft och skal från 1 citron
– 50 g riven parmesanost
– Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Förbered sparrisen:

– Skär bort de träiga ändarna på sparrisen och skala den sedan från toppen och neråt med en potatisskalare. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg åt sidan.

2. Hacka lök och vitlök:

– Skala och hacka löken och vitlöken fint.

3. Stek lök och vitlök:

– Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken och stek dem tills de blir mjuka och genomskinliga, utan att bränna dem.

4. Tillsätt sparris:

– Lägg i sparrisbitarna i kastrullen med lök och vitlök. Rör om och stek i ytterligare några minuter för att ge sparrisen en lätt rostad smak.

5. Tillsätt buljong:

– Häll i grönsaksbuljongen i kastrullen och låt det koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt soppan sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills sparrisen är helt mjuk.

6. Mixa soppan:

– Använd en stavmixer eller häll soppan i en blender för att mixa den slät och krämig. Se till att inga bitar av sparris eller lök finns kvar.

7. Tillsätt grädde:

– Häll i grädden i soppan och rör om väl. Låt soppan sjuda på låg värme i ytterligare några minuter för att få en krämig konsistens.

8. Tillsätt citronsaft och skal:

– Pressa saften från citronen och tillsätt den i soppan. Riv även skalet från citronen och tillsätt det för att ge soppan en frisk och syrlig smak. Rör om väl.

9. Tillsätt parmesanost:

– Rör försiktigt ner den rivna parmesanosten i soppan tills den smälter och blir krämig. Smaka av med salt och peppar efter behov.

10. Servera:

– Häll upp den krämiga vit sparrissoppan i varma tallrikar eller skålar. Garnera med lite extra riven parmesanost och några färska sparrisbitar på toppen för extra presentation. Servera soppan varm med nybakat bröd eller krutonger.

Denna krämiga vit sparrissoppa med en twist av citron och parmesan är en perfekt förrätt eller lätt lunchrätt som kommer att imponera på dina gäster. Den kombinerar den milda och nötiga smaken av sparris med den fräscha och syrliga smaken av citron, samt den salta och krämiga smaken av parmesanost. Prova detta recept och njut av en läcker soppa som kommer att värma både kropp och själ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *