Gratis Recept » Skogens Guld: En Riklig Soppa på Karljohansvamp

Skogens Guld: En Riklig Soppa på Karljohansvamp

Skogens Guld: En Riklig Soppa på Karljohansvamp

Inledning

Skogens guld, även känd som karljohansvamp, är en av de mest älskade svamparna i Sverige. Den är inte bara vacker att titta på, utan också otroligt smakrik och läcker. En riklig soppa gjord på denna skogsklenod är en kulinarisk upplevelse som ingen bör missa. Här följer ett detaljerat recept på hur du kan skapa en fantastisk soppa med karljohansvamp.

Ingredienser

För att göra denna soppa behöver du följande ingredienser:

– 500 gram färsk karljohansvamp
– 1 stor gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 1 liter grönsaksbuljong
– 2 dl grädde
– 2 msk smör
– Salt och peppar efter smak
– Färsk persilja för garnering
– Bröd för servering

Förberedelser

Börja med att rengöra svampen noggrant. Använd en mjuk borste eller en fuktig trasa för att ta bort eventuell jord eller smuts. Skär sedan svampen i tunna skivor.

Skala och hacka löken och vitlöken fint.

Tillagning

Värm upp en stor kastrull och tillsätt smöret. När smöret har smält, tillsätt den hackade löken och vitlöken. Fräs tills de blir mjuka och genomskinliga.

Lägg i svampskivorna och låt dem steka tills de börjar släppa vätska. Rör om regelbundet för att förhindra att de bränner fast i botten av kastrullen.

När svampen har blivit gyllenbrun, häll i grönsaksbuljongen. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt soppan sjuda i cirka 20 minuter.

Efter 20 minuter, mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät. Om du föredrar en soppa med lite mer textur, kan du hoppa över detta steg.

Tillsätt grädden och rör om. Låt soppan sjuda i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera soppan varm, garnerad med färsk persilja. Ett gott bröd passar perfekt till denna rika och krämiga soppa.

Slutord

Att laga soppa på karljohansvamp är ett utmärkt sätt att njuta av skogens guld. Denna soppa är inte bara läcker, utan också full av näringsämnen. Så nästa gång du är ute i skogen och hittar dessa gyllene skatter, varför inte prova detta recept? Du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *