Gratis Recept » Chokladiga Delicato-drömmar: Ett himmelskt recept på hemgjorda Delicato-bakverk med en twist!

Chokladiga Delicato-drömmar: Ett himmelskt recept på hemgjorda Delicato-bakverk med en twist!

Chokladiga Delicato-drömmar: Ett himmelskt recept på hemgjorda Delicato-bakverk med en twist!

Ingredienser:

– 200g mörk choklad
– 150g smör
– 200g socker
– 3 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– 150g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– En nypa salt
– 100g mjölkchoklad
– 100g vit choklad
– 100g hasselnötter

Steg 1: Förberedelser

Börja med att förbereda ingredienserna. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den tillsammans med smöret i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om tills det har smält helt och blivit en jämn smet. Ta bort skålen från värmen och låt svalna något.

Steg 2: Blanda ingredienserna

I en separat skål, vispa socker och ägg tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och den smälta chokladblandningen. Blanda väl. I en annan skål, sikta vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt detta till chokladblandningen och rör om tills allt är väl blandat.

Steg 3: Tillsätt extra choklad och nötter

Hacka mjölkchoklad, vit choklad och hasselnötter grovt. Tillsätt dem till smeten och blanda väl. Detta kommer att ge dina Delicato-drömmar en extra chokladig och knaprig twist.

Steg 4: Grädda

Förvärm ugnen till 180°C. Ta fram en bakplåtspappersklädd form och häll i smeten. Jämna till ytan med en spatel. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills en sticka som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna helt i formen innan du tar ut den.

Steg 5: Skär och servera

När kakan har svalnat helt, ta ut den från formen och skär den i fyrkantiga bitar, ungefär som Delicato-kakor. Servera dina hemgjorda Delicato-drömmar på ett vackert fat eller tallrik.

Tips:

– För en extra lyxig touch kan du smälta lite mörk choklad och ringla över Delicato-drömmarna innan servering.
– Du kan också prova att tillsätta andra favorit-ingredienser, som torkade tranbär eller hackade mandlar, för att ge dina Delicato-drömmar ännu mer variation.

Nu är det dags att njuta av dessa chokladiga Delicato-drömmar med en twist! Perfekta att avnjuta tillsammans med en kopp kaffe eller te, eller att bjuda på vid speciella tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *