Gratis Recept » Magiska Muffins: En Djupdykning i Hemligheterna Bakom Perfekta Vegan Chokladmuffins

Magiska Muffins: En Djupdykning i Hemligheterna Bakom Perfekta Vegan Chokladmuffins

Magiska Muffins: En Djupdykning i Hemligheterna Bakom Perfekta Vegan Chokladmuffins

Inledning

Att baka vegan chokladmuffins kan verka som en utmaning, men det behöver inte vara det. Med rätt ingredienser och tekniker kan du skapa läckra, fuktiga och chokladiga muffins som kommer att imponera på alla, oavsett om de är veganer eller inte. I denna djupdykning i hemligheterna bakom perfekta vegan chokladmuffins, kommer vi att gå igenom varje steg i detalj.

Ingredienser

För att göra 12 magiska vegan chokladmuffins behöver du följande ingredienser:

– 200 gram vetemjöl
– 50 gram kakao
– 150 gram socker
– 1 tesked bakpulver
– 1/2 tesked bikarbonat
– 1/4 tesked salt
– 240 ml växtbaserad mjölk (soja, mandel, havre etc.)
– 60 ml solrosolja eller annan neutral olja
– 1 tesked äppelcidervinäger
– 1 tesked vaniljextrakt
– 100 gram mörk choklad (minst 70% kakao), hackad

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader Celsius. Linjera en muffinsplåt med pappersformar. I en stor skål, kombinera vetemjöl, kakao, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål, blanda växtbaserad mjölk, olja, äppelcidervinäger och vaniljextrakt.

Blanda de torra och våta ingredienserna

Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna. Blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat. Undvik att överblanda, eftersom det kan göra muffinsen tunga och kompakta. Rör i den hackade mörka chokladen.

Grädda muffinsen

Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna. Fyll varje form till ungefär 3/4. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av en muffin kommer ut ren.

Låt muffinsen svalna

Ta ut muffinsplåten ur ugnen och låt muffinsen svalna i plåten i cirka 5 minuter. Flytta sedan dem till ett galler för att svalna helt. Detta hjälper till att förhindra att muffinsen blir för fuktiga på undersidan.

Servering och lagring

Dessa magiska vegan chokladmuffins är bäst när de serveras samma dag, men de kan lagras i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Du kan också frysa dem för längre lagring. För att tina, lägg dem bara i rumstemperatur i några timmar.

Slutsats

Att baka perfekta vegan chokladmuffins behöver inte vara komplicerat. Med detta recept kan du njuta av läckra, fuktiga och chokladiga muffins utan att använda några animaliska produkter. Så oavsett om du är vegan, laktosintolerant eller bara vill prova något nytt, ge dessa magiska muffins ett försök. Du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *