Gratis Recept » Krispiga och smakrika budgetsnacks: Hemlagade kryddiga kikärtor med en twist!

Krispiga och smakrika budgetsnacks: Hemlagade kryddiga kikärtor med en twist!

Krispiga och smakrika budgetsnacks: Hemlagade kryddiga kikärtor med en twist!

Krispiga och smakrika budgetsnacks: Hemlagade kryddiga kikärtor med en twist!

Att hitta goda och hälsosamma snacks som inte spränger budgeten kan vara en utmaning. Men med detta recept på hemlagade kryddiga kikärtor kommer du inte bara att få ett knaprigt och smakrikt mellanmål, utan också spara pengar jämfört med att köpa färdiga snacks i affären. Dessa kryddiga kikärtor är dessutom fulla av protein och fibrer, vilket gör dem till ett perfekt alternativ för både vegetarianer och köttätare.

Ingredienser:

– 2 burkar kikärtor (à 400 g)
– 2 msk olivolja
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk spiskummin
– 1 tsk chilipulver
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 tsk lökpulver
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk svartpeppar

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma ugnen till 200 grader Celsius. Öppna burkarna med kikärtor och skölj dem noggrant under kallt vatten för att avlägsna eventuell vätska och lösa skal. Låt dem rinna av i ett durkslag och använd en handduk eller papper för att torka av dem så mycket som möjligt. Detta kommer att hjälpa till att få dem extra krispiga i ugnen.

Steg 2: Kryddning

I en stor skål, blanda olivolja, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och svartpeppar. Rör om väl tills kryddorna är jämnt fördelade i oljan. Tillsätt de torkade kikärtorna i skålen och blanda ordentligt så att alla kikärtor är täckta av kryddorna.

Steg 3: Rostning

Fördela de kryddade kikärtorna jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt. Se till att de inte ligger för tätt, så att de kan rostas jämnt och bli krispiga. Placera plåten i den förvärmda ugnen och rosta i cirka 30-40 minuter, eller tills kikärtorna är gyllenbruna och krispiga. Rör om dem några gånger under rostningen för att se till att de inte bränns.

Steg 4: Servering

När kikärtorna är färdiga, ta ut plåten från ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem. De kommer att bli ännu krispigare när de svalnar. Du kan njuta av dessa kryddiga kikärtor som de är, eller använda dem som topping på sallader eller soppor för extra crunch och smak.

Twist: Lägg till en extra smakdimension

Om du vill ge dina kryddiga kikärtor en extra twist, kan du prova att tillsätta några andra kryddor eller ingredienser. Här är några förslag:

– Riven parmesanost: Strö över lite riven parmesanost på de kryddade kikärtorna innan du rostar dem i ugnen. Detta kommer att ge dem en härlig ostig smak och en extra krispighet.

– Limezest: Riv skalet från en lime och blanda det med de andra kryddorna i receptet. Limezesten kommer att ge en frisk och syrlig smak till kikärtorna.

– Koriander: Hacka färsk koriander och strö över de rostade kikärtorna innan servering. Koriandern kommer att ge en fräsch och örtig smak som kompletterar de kryddiga tonerna.

Avslutande tankar

Att göra egna kryddiga kikärtor är inte bara enkelt och prisvärt, det ger dig också möjlighet att experimentera med olika smaker och kryddor. Du kan anpassa detta recept efter dina egna preferenser och skapa ditt eget signatursnack. Oavsett om du äter dem som ett mellanmål eller som ett tillbehör till en måltid, kommer dessa hemlagade kryddiga kikärtor definitivt att imponera på både dina smaklökar och din plånbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *