Gratis Recept » Pasta Primavera: En Färgsprakande Soppa för Själen

Pasta Primavera: En Färgsprakande Soppa för Själen

Pasta Primavera: En Färgsprakande Soppa för Själen

Pasta Primavera är en klassisk italiensk rätt som kombinerar färska grönsaker och pasta i en härlig soppa. Denna rätt är inte bara en fröjd för ögat med sina färgglada ingredienser, utan den är också en fröjd för själen med sin smakrika och näringsrika sammansättning. Här är ett detaljerat och intressant recept på Pasta Primavera som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje.

Ingredienser:

– 2 msk olivolja
– 1 gul lök, hackad
– 2 vitlöksklyftor, finhackade
– 2 morötter, skivade
– 1 zucchini, tärnad
– 1 röd paprika, tärnad
– 1 gul paprika, tärnad
– 1 grön paprika, tärnad
– 200 g champinjoner, skivade
– 4 dl grönsaksbuljong
– 400 g krossade tomater
– 2 dl vatten
– 1 tsk torkad basilika
– 1 tsk torkad oregano
– Salt och peppar efter smak
– 200 g valfri pasta (t.ex. penne eller fusilli)
– Färsk basilika för garnering

Gör så här:

1. Värm olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken och stek i ca 5 minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.

2. Lägg i morötterna, zucchinin och paprikorna i grytan och stek i ytterligare 5 minuter tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

3. Tillsätt champinjonerna och fortsätt steka i ytterligare 3 minuter tills de är genomstekta.

4. Häll i grönsaksbuljongen, krossade tomaterna och vattnet i grytan. Tillsätt även basilika, oregano, salt och peppar efter smak. Rör om väl och låt soppan koka upp.

5. Sänk värmen till låg och låt soppan sjuda i ca 15-20 minuter för att låta smakerna kombinera sig ordentligt.

6. Under tiden soppan kokar, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är al dente, häll av vattnet och ställ åt sidan.

7. När soppan är klar, lägg i den kokta pastan och rör om försiktigt så att pastan blandas väl med grönsakerna och såsen.

8. Servera Pasta Primavera varm, garnerad med färsk basilika på toppen för extra smak och färg.

Denna färgsprakande soppa är perfekt för att njuta av under vårens och sommarens soliga dagar. Den är fullpackad med näringsrika grönsaker och den krämiga pastan ger en härlig mättnadskänsla. Pasta Primavera kan serveras som en lätt lunch eller som en förrätt vid middagar. Du kan också anpassa receptet genom att lägga till eller byta ut grönsaker efter eget tycke och smak.

Så varför inte ge dig själv en färgsprakande boost för själen med denna läckra Pasta Primavera? Du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *