Gratis Recept » Magiskt Mjuka Marshmallowmoln: En himmelsk smältande kaka med choklad, marshmallows och en touch av karamell

Magiskt Mjuka Marshmallowmoln: En himmelsk smältande kaka med choklad, marshmallows och en touch av karamell

Magiskt Mjuka Marshmallowmoln: En himmelsk smältande kaka med choklad, marshmallows och en touch av karamell

Magiskt Mjuka Marshmallowmoln: En himmelsk smältande kaka med choklad, marshmallows och en touch av karamell

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 200 g osaltat smör
– 200 g socker
– 4 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– 150 g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1/2 tsk salt
– 100 g marshmallows
– 100 g karamellbitar

Gör så här:

Steg 1: Förberedelse

1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj och mjöla en fyrkantig bakform (ca 20×20 cm) och ställ åt sidan.

Steg 2: Smält chokladen och smöret

2. Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg den tillsammans med smöret i en värmetålig skål. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om då och då tills det är helt smält och väl blandat. Ställ åt sidan för att svalna något.

Steg 3: Blanda de torra ingredienserna

3. I en separat skål, sikta vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans. Rör om för att försäkra dig om att ingredienserna är väl blandade.

Steg 4: Vispa ägg och socker

4. I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt. Detta tar vanligtvis cirka 3-4 minuter med en elvisp.

Steg 5: Tillsätt chokladblandningen

5. Häll den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt även vaniljextraktet. Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat.

Steg 6: Tillsätt de torra ingredienserna

6. Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar till chokladblandningen. Blanda försiktigt med en spatel eller slickepott tills allt är väl blandat och inga klumpar syns.

Steg 7: Tillsätt marshmallows och karamellbitar

7. Skär marshmallows i mindre bitar och tillsätt dem tillsammans med karamellbitarna i smeten. Blanda försiktigt så att de är jämnt fördelade i smeten.

Steg 8: Grädda kakan

8. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel. Grädda kakan i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter, eller tills den har satt sig och fått en lätt gyllenbrun färg på ytan.

Steg 9: Servera och njut

9. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar och servera den ljummen eller vid rumstemperatur. Kakan kommer vara mjuk och smälta i munnen, med en underbar kombination av choklad, marshmallows och karamell.

Denna magiska mjuka marshmallowmoln-kaka är perfekt för alla chokladälskare och kommer garanterat att imponera på dina vänner och familj. Servera den som den är eller tillsammans med en kula vaniljglass för en extra touch av lyx. Njut av denna himmelska smältande kaka och låt den ta dig till nya höjder av njutning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *